Wat is een harde schijf?

Wat is een harde schijf?

Wat is een harde schijf? Een harddrive is een type computeropslagmedium dat magnetische media (of andere statische elektriciteit) gebruikt om gegevensbestanden op te slaan. Een harddrive wordt gebruikt in personal computers en in veel soorten mainframecomputers in grote bedrijven. De gegevens worden op de harde schijf opgeslagen wanneer de bestanden worden opgehaald door de schijven van de harde schijf die in een gesloten lus ronddraaien. In lekentaal fungeert de harddrive als een reusachtig, herschrijfbaar geheugenboek dat miljarden (miljarden) bestanden kan bevatten.

Waarom een harddrive gebruiken? Welnu, computers zijn tegenwoordig ontworpen om zeer "snel en responsief" te werken, wat betekent dat opdrachten voor bewerkingen (verplaatsen, wijzigen, lezen, schrijven) allemaal zeer snel worden verwerkt. Daarom is er niet alleen behoefte aan toegang tot de bestanden waar een computer mee bezig is, maar ook aan snelle toegang tot deze bestanden. De schijven in de harde schijf kunnen deze informatie zeer snel opslaan, waardoor harde schijven uiterst nuttig zijn voor het versnellen van computerbewerkingen. Een harde schijf wordt over het algemeen beschouwd als een meer levensvatbare oplossing voor de lange termijn (dan een diskette) voor het opslaan van bestanden die zelden zullen veranderen.

Er zijn verschillende soorten harde schijven. Momenteel zijn de Serial ATA (SATA) harde schijven het populairst, omdat ze snelle en vlotte toegang tot gegevens bieden. SATA harde schijven zijn heel gebruikelijk en overal verkrijgbaar, hoewel ze iets duurder zijn. Een andere optie voor harde schijven zijn de Parallel ATA (PATA) harde schijven, die minder duur en veel betrouwbaarder zijn dan SATA harde schijven. Andere soorten harde schijven zijn de Firewire interface harde schijven en de Solid State Drive (SSD) die veel minder energie verbruiken dan harde schijven, maar u wel extra capaciteit geven.

Bezoek vandaag een PC-winkel Een computermonitor is niet alleen bedoeld om informatie weer te geven Tips voor het kopen van een monitor bij een pc-winkel Wat is een harde schijf? De juiste monitor kiezen Hoe repareer je een trage harde schijf (Hoe werkt het?) Waar koop ik een PC-monitor

Onze favoriete partners

250

Actieve Projecten

950

Projecten Afgerond

150

Prijzen Ontvangen

299

Blije Klanten

Contact