Een computermonitor is niet alleen bedoeld om informatie weer te geven

Een computermonitor is niet alleen bedoeld om informatie weer te geven

Een monitor is een elektrisch uitvoerapparaat dat informatie in grafische vorm weergeeft. Het meest gebruikelijke type monitor is een CRT-monitor. CRT staat voor "Cathode Ray Tube" en de monitor zelf bestaat uit drie fosforen die elk licht van een andere kleur afgeven. De monitor zelf is het beeld. Een computermonitor omvat in het algemeen het beeldscherm, de schakelingen, het montagevlak en de stroomaansluiting. De monitor zelf voert geen andere functies uit dan het weergeven van informatie.

monitor

Monitors hebben vaak de vorm van een vloeibaar kristal op kunststof, of een raster van cellen, bijvoorbeeld vloeibare kristallen in platte panelen, vloeibare kristallen op semi-transparante platen, of rastercellen in sommige handheld-apparaten zoals PDAs. Zij kunnen ook zijn opgebouwd rond een lichtbron zoals een fluorescerend licht of zonlicht via een module. Ook het type scherm speelt een belangrijke rol. De meeste computermonitoren zijn opgebouwd rond een kathodestraalbuis (CRT)-technologie. Deze technologie wordt steeds groter naarmate de afmetingen van computerschermen toenemen.

Touchscreen-monitoren worden steeds populairder, omdat ze een betere gebruikersinterface bieden dan CRTs. Aanraakschermen hebben meestal kleine resistieve of capacitieve sensorgestuurde displays die in de monitor zelf zijn ingebouwd. Andere technologieën zijn onder meer Light Emitting Diode (LED), Organic LED, en LED met ingebouwde fluorescentielampen. Terwijl de prijzen van computers de laatste jaren aanzienlijk zijn gedaald, is een nieuw type computermonitor, de "hybride" computermonitor, ontstaan die aspecten van zowel CRT- als touchscreen-technologieën combineert.

Waarom zou ik een harde schijf-monitor voor mijn computer gebruiken? Een monitor die u alles vertelt met een scherpe beeldkwaliteit Hoe repareer je een trage harde schijf (Hoe werkt het?) Waar koop ik een PC-monitor Wat is een harde schijf? Waarom hebt u een externe harde-schijfmonitor nodig Een computermonitor en zijn poort PC-winkel Verschillende soorten harde schijven voor computers Bezoek vandaag een PC-winkel Tips voor het kopen van een monitor bij een pc-winkel Verschillende soorten harde schijven voor gegevensherstel Een computermonitor is niet alleen bedoeld om informatie weer te geven Verschillende soorten harde schijven Een online PC-winkel biedt veilig bestellen en veilige levering De juiste monitor kiezen

Onze favoriete partners

250

Actieve Projecten

950

Projecten Afgerond

150

Prijzen Ontvangen

299

Blije Klanten

Contact