Een computermonitor en zijn poort

Een computermonitor en zijn poort

monitor

Een monitor is in wezen een televisietoestel, maar dan veel kleiner dan dat. Een monitor maakt gebruik van een elektronische beeldsensor (vergelijkbaar met een digitale videocamera) die op uw TV wordt geplaatst om digitale beelden te maken van wat er op uw computerscherm te zien is. Het grote verschil is dat ze, in plaats van een televisiescherm, uw computermonitor gebruiken als projectieoppervlak om het beeld op te projecteren.

Er zijn drie standaard computermonitorpoorten die u tegenwoordig op computers kunt vinden, DVI, VGA en USB. Elk van deze poorten heeft zijn eigen speciale doeleinden en functies. DVI-poorten zijn vrij nieuw in computers, net als VGA- en USB-poorten. DVI poorten zijn zon beetje uitgevonden als vervanging voor de oude VGA poort, die traag werkte en een vrij grote vervormingsfactor had wanneer men scherpe beelden probeerde weer te geven. DVI was ook vrij duur toen het voor het eerst uitkwam, dus veel mensen lieten het links liggen voor modernere opties.

Een nieuwe optie voor DVI poorten is de HDMI poort. Dit staat voor High Definition Multimedia Interface, en wordt gebruikt door veel dvd-spelers, spelconsoles en andere elektronica die op de pc moet worden aangesloten. Het enige nadeel van deze poort is de prijs. Hij is nog steeds relatief duur, maar als je veel films of high definition video gaat kijken, zul je het waarschijnlijk niet erg vinden om het extra geld ervoor te betalen. Wat de USB poort betreft, wel, we kunnen leven zonder.

Wat is een harde schijf? Verschillende soorten harde schijven De juiste monitor kiezen Hoe repareer je een trage harde schijf (Hoe werkt het?) Bezoek vandaag een PC-winkel Waarom zou ik een harde schijf-monitor voor mijn computer gebruiken? PC-winkel Een monitor die u alles vertelt met een scherpe beeldkwaliteit Waarom hebt u een externe harde-schijfmonitor nodig Een computermonitor is niet alleen bedoeld om informatie weer te geven Verschillende soorten harde schijven voor gegevensherstel Een online PC-winkel biedt veilig bestellen en veilige levering Een computermonitor en zijn poort Tips voor het kopen van een monitor bij een pc-winkel Waar koop ik een PC-monitor Verschillende soorten harde schijven voor computers

Onze favoriete partners

250

Actieve Projecten

950

Projecten Afgerond

150

Prijzen Ontvangen

299

Blije Klanten

Contact